Bojite li se smrti?
+21
maryssa
rockerica
Ivica
ferrari
mareeee
Kika_sb
lea...
Zg_loodilo
Lepa protina kci
blek
spyder_pig
unleash
wishmaister_03
Kekekek
Caveman
deni
-TsT-
kenja
Jednodžeki Ok
Zmaj_I_Pol
legenda
25 posters
Široki Brijeg :: :: Religija
Stranica 1 / 1.
Bojite li se smrti?
"Smrti se najmanje boje samo oni čiji život ima najveću vrijednost"
-Slažete li se s ovom rečenicom, bojite li se vi smrti?
legenda- Moderator
- Broj postova : 591
Registration date : 22.08.2007
Re: Bojite li se smrti?
''za ljude velikog uma, smrt je tek nova avantura''
albus dumbledore, harry potter (men' se čini iz prvog dijela...)
albus dumbledore, harry potter (men' se čini iz prvog dijela...)
bojim se umrijeti mlad, uz tolko stvari koje se mogu učiniti u životu
a kad se bude star, u krevetu okružen najmilijima, onda se nema više čega plašiti, priroda ide svojim tokom...
a kad se bude star, u krevetu okružen najmilijima, onda se nema više čega plašiti, priroda ide svojim tokom...
legenda je napisao/la:"Smrti se najmanje boje samo oni čiji život ima najveću vrijednost"
ne,ja sam smrt...buahahahahaaaa
ne bojim se nicega.. bit ce sta bude.. nek sve ide svojim tokom..
al se bojim kokosiju i zmija.. nosi ih davo... ufuufuf
al se bojim kokosiju i zmija.. nosi ih davo... ufuufuf
-zašto se plašiti nečega,što je neizbježno-
deni- Sweet
- Broj postova : 32
Registration date : 23.08.2007
bojis se covjek si...
Caveman- Sweet
- Broj postova : 83
Ak' je smrt od godina onda ok ..
Ak' je prisilna...issss od mene ! x )
Ak' je prisilna...issss od mene ! x )
Kekekek- Amazing
- Broj postova : 666
Registration date : 25.08.2007
neznam,dosta puta mi je bilo zamalo sto se tice sjedanja u auto s drugim osobama....
ali sta ja znam ne sekiram se vele oko toga ako dodje dodje
ali sta ja znam ne sekiram se vele oko toga ako dodje dodje
unleash- Super
- Broj postova : 236
živi život dodaj gas - igraj u sportskoj kladionici williams! hehe
blek- Sweet
- Broj postova : 63
Registration date : 24.08.2007
hahahaha, puko si totalka
Lepa protina kci- Sweet
- Broj postova : 69
Registration date : 25.08.2007
puko dasta je
unleash- Super
- Broj postova : 236
Jednodžeki Ok je napisao/la:Al ono totalno!!!Lepa protina kci je napisao/la:hahahaha, puko si totalka
ne dirajte mi asa!
da ja nisam zmaj, tako bi njega zvao
paaaaa ne bih još na oni svit
mlada sam..
mlada sam..
Zg_loodilo- Sweet
- Broj postova : 29
Registration date : 08.09.2007
Svi vi koji tvrdite da se smrti ne bojite ili da se nema smisla bojati smrti lazete na veliko!
Strah od smrti je temeljni atribut živog bića: dok živi, dok želi živjeti, dotle se boji smrti. Tvrdnja da se nemamo čega bojati jer 'nećemo ništa osjetiti' je bez veze - ne boji se čovjek samo boli, nego se boji i nemoći (bi li htio biti kompletno paraliziran, a da te ništa ne boli, dapače da se osjećaš ugodno? ). Dok si živ, moćan si; nema čovjeka koji voli osjećaj nemoći, dapače mrzi ga iz dna duše. A smrt je totalna nemoć, kad si mrtav, ne možeš ama baš ništa. I ta spoznaja je čovjeku izuzetno mrska. Toliko mrska da je čak, recimo, uobičajena stvar poštivati odluku mrtvog čovjeka (točnije odluku koju je donio dok je još bio živ. Tu vidimo da čovjek želi 'upravljati' - koristiti moć - čak i nakon što umre; i to ne samo vjernici, nego i ateisti, dakle oni koji vjeruju da doslovno više ne postoje nakon što umru. Koji je smisao poštivanja odluke nepostojećeg čovjeka? Čini mi se - želja da se i tebi poštuje odluka kad umreš. Ali zašto bi ti htio da se tvoje želje poštuju kad umreš, ako ti tada doslovno ne postojiš? Što te briga - ne postojiš, ništa ne osjećaš - zar ne?)
Zapravo, ta spoznaja je toliko mrska da čovjek izmišlja razne paradoksalne doktrine ne bi li sam sebe uvjerio da se smrti ne boji, dapače, da za to čak nema ni razloga.
Neki drugi ljudi taj 'problem' rješavaju tako što negiraju samu smrt (to su oni koji vjeruju u bilo koji oblik egzistencije nakon smrti). Što se mene tiče, nisam se još opredijelio.
Strah od smrti je temeljni atribut živog bića: dok živi, dok želi živjeti, dotle se boji smrti. Tvrdnja da se nemamo čega bojati jer 'nećemo ništa osjetiti' je bez veze - ne boji se čovjek samo boli, nego se boji i nemoći (bi li htio biti kompletno paraliziran, a da te ništa ne boli, dapače da se osjećaš ugodno? ). Dok si živ, moćan si; nema čovjeka koji voli osjećaj nemoći, dapače mrzi ga iz dna duše. A smrt je totalna nemoć, kad si mrtav, ne možeš ama baš ništa. I ta spoznaja je čovjeku izuzetno mrska. Toliko mrska da je čak, recimo, uobičajena stvar poštivati odluku mrtvog čovjeka (točnije odluku koju je donio dok je još bio živ. Tu vidimo da čovjek želi 'upravljati' - koristiti moć - čak i nakon što umre; i to ne samo vjernici, nego i ateisti, dakle oni koji vjeruju da doslovno više ne postoje nakon što umru. Koji je smisao poštivanja odluke nepostojećeg čovjeka? Čini mi se - želja da se i tebi poštuje odluka kad umreš. Ali zašto bi ti htio da se tvoje želje poštuju kad umreš, ako ti tada doslovno ne postojiš? Što te briga - ne postojiš, ništa ne osjećaš - zar ne?)
Zapravo, ta spoznaja je toliko mrska da čovjek izmišlja razne paradoksalne doktrine ne bi li sam sebe uvjerio da se smrti ne boji, dapače, da za to čak nema ni razloga.
Neki drugi ljudi taj 'problem' rješavaju tako što negiraju samu smrt (to su oni koji vjeruju u bilo koji oblik egzistencije nakon smrti). Što se mene tiče, nisam se još opredijelio.
blek- Sweet
- Broj postova : 63
Registration date : 24.08.2007
ja se ne bojim.. kad dođe dođe..šta ceš..mora se i to dogoditi...
lea...- Sweet
- Broj postova : 14
Registration date : 16.09.2007
Ponekad me uhvati strah, al vecinom se ne bojim... Bogu se ne moze pobjeci, pa sta bude nek bude... ne razmisljam puno o tome
glupost ti sam ne znaš šta ti želiš reći, ali i bolje da ne znaš šta si napisao...blek je napisao/la:Svi vi koji tvrdite da se smrti ne bojite ili da se nema smisla bojati smrti lazete na veliko!
mareeee- Sweet
- Broj postova : 33
Registration date : 07.09.2007
nebojim se smrti za svoju drzavu(Hrvatsku)za svoj grad,za svoju obitelj!Bilo kad,bilo gdje,biti ce mi CAST!
ferrari- Amazing
- Broj postova : 609
Registration date : 21.09.2007
ne razmisljam o tome,pa prema tome kako bi se mogao plasiti necega o cemu ne mislim ?! zivi zivot,svaki dan za dan,i ne razmisljaj o smrti dok ne dode vrijeme za to
Ne boj se smrti, boj se neživljenog života...
Bogu se preporuči, i ne boj se...
Ta nije do nas...
Bogu se preporuči, i ne boj se...
Ta nije do nas...
maryssa- Amazing
- Broj postova : 575
Registration date : 12.09.2007
potpisZmaj_I_Pol je napisao/la:bojim se umrijeti mlad, uz tolko stvari koje se mogu učiniti u životu
johnny_be_good- Amazing
- Broj postova : 335
Registration date : 05.10.2007
E, i ja se slažem sa Zmajem...
Mene je isto strah umrijeti mlada...
Prekinuti život koji nije ni počeo kako spada...
I, zato mi je neobješnjivo kad se mladi ubijaju...
I, Bojim se smrti svojih najbližih...
Mene je isto strah umrijeti mlada...
Prekinuti život koji nije ni počeo kako spada...
I, zato mi je neobješnjivo kad se mladi ubijaju...
I, Bojim se smrti svojih najbližih...
Ne bojim se smrti..
Samo se bojim da ne dodje prebrzo.. jer toliko toga imam na pameti sto bih volio uraditi, istraziti i pruciit.. a naucit necu nista.. jer ako to postignem, shvatiti cu da tek tada nista ne znam ( stari dobri Sokrat)
Samo se bojim da ne dodje prebrzo.. jer toliko toga imam na pameti sto bih volio uraditi, istraziti i pruciit.. a naucit necu nista.. jer ako to postignem, shvatiti cu da tek tada nista ne znam ( stari dobri Sokrat)
Mndrax- Sweet
- Broj postova : 17
Registration date : 07.02.2008
Čovjek počinje umirati u trenutku svoga začeća. Malo tko je zapravo svjestan te činjenice.
Svi smo mi već mrtvi, samo se redom sahranjujemo!!!
Svi smo mi već mrtvi, samo se redom sahranjujemo!!!
Monas Yuno- Sweet
- Broj postova : 3
Registration date : 29.02.2008
eo van je vilozovske : Ako je smrt kraj? Sto je bio početak?
Caveman- Sweet
- Broj postova : 83
Široki Brijeg :: :: Religija
Stranica 1 / 1.