Široki Brijeg
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Nultno Polje

+2
Zmaj_I_Pol
Caveman
6 posters

Go down

Nultno Polje Empty Nultno Polje

Postaj by Caveman 24.12.07 17:08

Posljednjih nekoliko godina poznati svijetski fizičari zabavljali su se definiranjem
nultne točke postojanja svemira. Odnosno definirane točke iz koje proizlazi život u tim svojim spisima navode fizičke temelje definiranja Boga. Kakva su vaša razmišljanja o Bogu i svemiru, uzeći dostojnu distancu od sveopćeg pojma religije?
Caveman
Caveman
Sweet
Sweet

Male Broj postova : 83
Registration date : 23.08.2007

[Vrh] Go down

Nultno Polje Empty Re: Nultno Polje

Postaj by Zmaj_I_Pol 24.12.07 18:48

pa kad pogledaš, sve se u svemiru manje-više može opisati fizičkim zakonima.
ali jedan veliki upitnik ostaje

kako je svemir uopće nastao?

laički rečeno, rekli bismo da je NEŠTO nastalo iz NIČEGA
jer prije svemira ništa nije postojalo.

tu u sliku sada ulazi Bog, za kojeg vjerujemo da je tvorac svega živoga i neživoga, a upravo tim vjerovanjem pokrivamo to pitanje, tj. nismo ga odgovorili znanstveno (znači dokazali ga) ali smo se zadovoljili odgovorom.
Zmaj_I_Pol
Zmaj_I_Pol
Moderator
Moderator

Male Broj postova : 825
Registration date : 22.08.2007

http://sirokibrig.com

[Vrh] Go down

Postaj by Kika_sb 24.12.07 18:55

Ja se vele ne sekiram o tome, ja sam sigurna da je sve nastalo od Bga Very Happy
Kika_sb
Kika_sb
Moderator
Moderator

Female Broj postova : 469
Registration date : 20.09.2007

http://www.hercegovina24.de

[Vrh] Go down

Postaj by maryssa 24.12.07 19:51

Kika_sb je napisao/la:Ja se vele ne sekiram o tome, ja sam sigurna da je sve nastalo od Bga Very Happy

I ja potpuno vjerujem u to..... Cool
maryssa
maryssa
Amazing
Amazing

Female Broj postova : 575
Registration date : 12.09.2007

[Vrh] Go down

Postaj by Albus Severus 06.01.08 18:02

Bog moj,moje sve...
Albus Severus
Albus Severus
Sweet
Sweet

Broj postova : 32
Registration date : 17.12.2007

[Vrh] Go down

Postaj by Zmaj_I_Pol 09.01.08 20:52

po meni, odgovor na pitanje se nalazi u prvim riječima Biblije

u početku bijaše riječ
i riječ bijaše kod Boga
i riječ bijaše Bog

(in prinicipio erat verbum
et verbum erat apud Deum
et verbum erat Deum)

u vrijeme big banga sva tvar koju danas (ne) poznajemo bila je sazdana u jednu beskrajno malu točku (singularitet) iz koje je nastalo cijeli danas poznati svemir. no što je točku stvorilo? koliko god ona bila mala, i to treba stvoriti.
tu dolazi ono što sam maloprije rekao u početku bijaše riječ

ako tvar možda nije vječna, dakle nije postojala oduvijek je li riječ(misao) mogla postojati oduvijek? zapravo energija, jer je misao energija kanalizirana kroz ljudsku svijest?
a što je Bog ako nije sama misao, sama energija?
Zmaj_I_Pol
Zmaj_I_Pol
Moderator
Moderator

Male Broj postova : 825
Registration date : 22.08.2007

http://sirokibrig.com

[Vrh] Go down

Postaj by Monas Yuno 29.02.08 22:54

Veliki prasak, Bog stvori svijet... Sve je to veoma upitno!
Na takva je pitanja jednostavno nemoguće odgovoriti, jer kada bi čovjek to znao, više ne bi bio čovjek, homo sapiens, već nešto više nalik nadčovjeku, homo superiori. A to je već level u evolucijskom razvoju koji tek imamo dostići (iako vjerujem da je nedostižan).

Moje mišljenje je da svijet uopće nije nastao. Vrijeme ne postoji, ono je samo iluzija, odnosno nusprodukt neznanja ljudskog mozga. Kao što znate, ovo što mi vidio je posljedica trilijuna informacija koje neprestalno putem naših osjetila stižu u naš mozak koje ovaj isti interpretira na način na koji mi gledamo. Prava stvarnost nam nikada neće biti vidljiva, mi vidio samo jedan maleni fragment te ogromne 4D slike.
Postoji samo sada, jučer i sutra su sadržani u ovo sada, oni se isprepleću, oni su jedno..

To je ono što energija nultne točke, odnosno polje te enegije znači. Subatomske čestice zapravo ne postoje, one su čas vidljive, čas nevidljive, nepostojane. Postojane su materijalno samo onda ako ih čovjek promatra, inače se ponovo vraćaju u polje. Subatomske čestice su elementarni dijelovi elektrona, protona, neutrona, dakle atoma. To bi značilo da je materija sagrađena od nematerijalnih dijelova, da je ona zapravo energija, nešto nevidljivo, nešto nepostojano u prostoru. Također je dokazano da postoji povezanost između svih subatomskih čestica u univerzumu (ta se pojava naziva nelokalnost). Kada zatitra samo jedna čestica na Zemlji, promjene su prisutne i na drugim česticama u najudaljenijim dijelovima naše galaksije (iako su te promjene izrazito male, ipak su prisutne). To bi značilo da je čitav svijet povezan, da zapravo ne postoji individualnost, da je sve JEDNO.

To JEDNO nije nastalo je ono postoji, nije nastalo jer istodobno i ne postoji.. Ono samo JEST! Naš razum to nemože dokučiti.

Kada bi nam anđeli govorili o svojoj filozofiji, mnoge bi njihove izjave najvjerojatnije sličile jednadžbi 2x2=13
-Georg Christophe Lichtenberg

Monas Yuno
Sweet
Sweet

Broj postova : 3
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

[Vrh]