...ozbiljna diskutiranja...
4 posters
Široki Brijeg :: :: Filozofija
Stranica 1 / 1.
Re: ...ozbiljna diskutiranja...
Ozbiljno psihijatrijsko pitanje.
Vjerojatno zato što bi mi to željeli, je da nema nas, to jest mene, ne bi bilo ni ovog grada.
Tako bi bar Freud rekao. Freud je car.
Vjerojatno zato što bi mi to željeli, je da nema nas, to jest mene, ne bi bilo ni ovog grada.
Tako bi bar Freud rekao. Freud je car.
ti misliš da ne bi bilo grada kad ne bi bilo tebe,ali to ne mora biti točno...
kad tebe ne bi bilo tada grada ne bi bilo samo tebi,a možda ostalima bi,ali ostali ne mogu znati,bi li grada bilo i onda kad bi tebe bilo,a isto tako pošto ovi ostali nikako i ne znaju da tebe nema,njima je svejedno hoće li tebe ikako biti,jer njima je grad tu...
kad tebe ne bi bilo tada grada ne bi bilo samo tebi,a možda ostalima bi,ali ostali ne mogu znati,bi li grada bilo i onda kad bi tebe bilo,a isto tako pošto ovi ostali nikako i ne znaju da tebe nema,njima je svejedno hoće li tebe ikako biti,jer njima je grad tu...
To sam ja mislio reći.
Meni grada nema ako mene nema, a tebi grada nema ako tebe nema. Iako ja nisam grad ako mene nema meni grada nema, onda sam ja sebi kao grad iako nisam grad. I tako svakome.
I ako mene nema, onda meni i kenje nema jer ne bi nikad vidio kenju da me nema
Jeli tako?
Meni grada nema ako mene nema, a tebi grada nema ako tebe nema. Iako ja nisam grad ako mene nema meni grada nema, onda sam ja sebi kao grad iako nisam grad. I tako svakome.
I ako mene nema, onda meni i kenje nema jer ne bi nikad vidio kenju da me nema
Jeli tako?
slažem se u potpunosti s tim mutikašo,da tebe i mene nema,ne bi nam bilo grada,niti bi mi bili gradu,a isto tako,da nas nema,ne bi meni bilo tebe,a tebi ne bi bilo mene,i tako svima,bolje je možda da smo tu,a ne negdje gdje nas ne bi bilo...tu smo gdje pripadamo,ali još nije razjašnjeno npr.zašto smo mi baš ovdje smješteni...svijet je velik,a mi smo u malom svijetu...
Grad postoji jer mi postojimo, da mi ne postojimo grad ne bi postojao, al buduci da postojimo mi onda postoji i grad
Široki Brijeg :: :: Filozofija
Stranica 1 / 1.